sâmbătă, 28 septembrie 2013

Monolog ... mesaj către o bună prietenă

Nu te înțeleg. Spui că nu ești fericită. De ce nu ești fericită? Pentru că au trecut mai mulți ani de când ești singură. Și tu urăști singurătatea. Nu ai trăit niciodată singură. Nu îți place să trăiești singură. Nu te regăsești. Dar eu te întreb dacă nu îți place singurătatea, de ce nu faci ceva în privința asta? Acasă între cei patru pereți ai sufrageriei nu vei găsi ceea ce cauți ... sau ceea ce ai nevoie. Ești minunată, chiar nu vezi asta? Să îți spun ce văd eu dinafară.

Văd o femeie frumoasă, mai frumoasă decât multe alte femei. Văd o femeie inteligentă, mai inteligentă decât multe alte femei. Văd o femeie pricepută, mai pricepută decât alte femei. Văd o femeie curajoasă, mai curajoasă decât alte femei. Văd o femeie matură, mai matură decât multe alte femei. Văd o mamă deosebită, văd o prietenă deosebită, cu alte cuvinte văd o persoană deosebită. Sunt sigură că nu doar eu văd toate astea. Le văd și cei din jurul tău. Dar tu continui să te închizi în tine. Ca și cum ai vrea să îți faci singură rău. Ca și cum te pedepsești. Ca și cum consideri că meriți să fii nefericită.

Dar nu este așa. Nu meriți asta. O știu și eu și o știi și tu. În adâncul sufletului tău știi că meriți mai mult. Știi că meriți să fii fericită. Chiar spui că vrei să fii fericită. Și totuși. De ce te porți frumos cu ceilalți mai puțin cu tine? De ce îi iubești pe ceilalți mai puțin pe tine? De ce îi ajuți pe ceilalți mai puțin pe tine? Trezește-te. Fii tu personajul principal al vieții tale. Trăiește-ți viața. Nu te agăța de trecut. Trecutul a trecut. Lasă-l acolo, undeva departe, în urma ta. Pășește înainte. Fii tu însăți, fii încrezătoare și fericirea va veni. Pentru că meriți să fii fericită. O știu și eu și o știi și tu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu