miercuri, 10 iulie 2013

O zi de vară la 20 de grade

Vara a fost dintotdeauna anotimpul meu preferat. Copil fiind, iubeam vara pentru că era anotimpul vacanței mari, apoi o iubeam pentru că era anotimpul concediilor la mare, acum o iubesc doar pentru că este vară. Nu m-a deranjat niciodată temperatura de 35 de grade din timpul zilei, că nu puteam respira, că soarele încerca din toate puterile sale să stoarcă și ultima picătură de apă din mine. Pur și simplu, mă bucuram de vară.

Vara aceasta este diferită, însă să nu credeți că o iubesc mai puțin. Cu temperaturi în medie de 20 de grade, cu un cer de un albastru ireal, cu ploi torențiale scurte care lasă aerul mai curat și mai ușor de respirat, cu un soare strălucitor care nu vrea sub nici o formă să lase loc stelelor, cu o lună care are doar două ore la dispoziție să fie regina nopții, aceasta este o vară de care nu mă pot sătura.

Doar scurtele ploi torențiale deranjează din când în când liniștea unei zile de vară. Însă și ele încearcă să își facă treaba în liniște, fără furtuni, fără tunete, fără fulgere. Nici nu îmi dau seama când se înnorează, ploaia începe ca din senin și uneori abia se poate vedea prin perdeaua de apă care se lovește cu putere de pământ. Însă în câteva minute, ploaia se oprește la fel de repede precum pornește. Apoi cerul se înseninează rapid iar soarele începe să încălzească ușor totul în jur. Și întreaga zi este liniștită. Senină, caldă, plăcută. O zi tipică de vară suedeză. Mi-ar plăcea ca așa să fie în fiecare zi a anului, ca într-o zi de vară la 20 de grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu