luni, 29 iulie 2013

Ascultând seriale de comedie

Îmi plac foarte mult serialele de comedie. Am urmărit multe astfel de seriale, îmi părea rău de fiecare dată când se termina câte o serie și așteptam cu nerăbdare să înceapă una nouă. Îmi plac mult atât jocul actorilor cât și situațiile comice în care sunt puse personajele în fiecare episod, iar dialogurile sunt atât de bine scrise încât par atât de reale. Serialele de comedie sunt un izvor permanent de bună dispoziție, mă încarcă cu energie, cu alte cuvinte, mă fac să mă simt bine.

Aseară însă, nu mi-au mai plăcut atât de mult. Și să vă explic motivul. M-am pregătit de culcare însă am lăsat televizorul pornit. Exact atunci a început un episod nou al unui serial pe care îl urmăresc și chiar îl îndrăgesc. Mi-a fost greu să deschid ochii să urmăresc măcar puțin acțiunea, așa că m-am mulțumit să ascult dialogurile, care de obicei îmi plac la nebunie. Și, ce să vezi. Nu numai că dialogurile personajelor nu m-au făcut să râd, dar chiar mi s-au părut slabe, uneori chiar stupide. Și ce m-a deranjat cel mai mult au fost râsetele publicului din fundal... râsete pe care de obicei nici nu le bag în seamă. Acum însă le-am auzit și vă spun cinstit că nu mi-au plăcut deloc.

Mi-am dat seama astfel că un serial de comedie nu este un teatru radiofonic. Un serial de comedie ascultat la radio (așa cum am făcut eu) este ca o mâncare pe care o mănânci legat la ochi și cu nasul înfundat. În aceste condiții, până și cea mai aromată căpșună are gust de plastic. Am ajuns la concluzia că dacă vreau să urmăresc un serial de comedie și să mă bucur de el, trebuie să îl urmăresc cu toate simțurile prezente. Altfel, nu are nici un gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu